Erősödnek a görcsös panaszok, a kismamák legyenek körültekintőbbek- orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hidegfronti hatás miatt felerősödnek a görcsös panaszok. A kismamák fokozott figyelmet igényelnek, a hidegfront érzékenyeknél ez akár szülésmegindulást is okozhat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön néhány fokkal kevesebbet mutatnak a hőmérők, egy hidegfronti hatás miatt országszerte lehet számítani esőre, záporra, de akár zivatar kialakulására is. A görcsös panaszok erősödésére lehet számítani, ami a kismamáknál, főleg az előrehaladott állapotban lévőknél akár szülés megindulást is okozhat. Ők lazító gyakorlatokkal, megfelelő légző tornával csillapíthatják a tüneteket. Kerüljék a fizikai megterheléssel járó tevékenységeket, lehetőleg ezekben a napokban ne kezdjenek nagytakarításba. A szívbetegeknél is jelentkezhet mellkasi fájdalom, vérnyomás ingadozás, fáradtnak, kimerültnek érezhetik magukat. Figyeljenek a táplálkozásukra, étkezésükben a könnyű ételeket fogyasszák, kerüljék a fizikai megterhelést.

Pénteken is gyakran alakulhat ki zápor, zivatar, az esernyőket ne hagyja otthon. A kettősfronti hatás mindkét frontra érzékenyek tüneteit felerősítheti. A cukorbetegek is tapasztalhatnak szokatlan ingadozást a vércukor értékeikben. A párás levegő miatt nehezebbé válik a légzés, amit a szívbetegek éreznek meg a legjobban. Koncentrációs zavarok, figyelmetlenség léphet fel a nap folyamán, ezért javasolt, hogy a napi tevékenysége során legyen körültekintőbb.

A hét végére is várhatóan marad a kettősfronti hatás, futó záporok kialakulása várható. A szív és keringési betegek lehetőleg ne tervezzenek megterhelő programot a hétvégére. Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, akik mégis szabadban töltik a hétvégét, vigyenek magukkal esernyőt, esőkabátot, nem kell melegen öltözködni, kellemes kora nyári hőmérséklet várható.