Vágólapra másolva!
Szerdán hidegfonti hatás terheli szervezeted, csütörtökön pedig kettős fronthatásra kell készülni. Felhősebb napok jönnek, de egy kis testmozgás és vitamindús táplálkozás segíthet, hogy megtartsuk jó kedvünket.
Vágólapra másolva!

Szerdán hidegfront érkezik. Borongósra, csapadékosra fordul időjárásunk. Ha emiatt fáradékonynak, lehangoltnak érzed magad egy kis testmozgás segíthet közérzeted javításában. A délutáni órákban, a csapadék megszűnése után már a friss levegőn, a szabadban is lehet mozogni, futni vagy egyszerűen csak sétálni a közeli parkban. Egészséges étkezéssel is hozzá járulhatsz ahhoz, hogy ritkábban legyél rosszkedvű. A halak, kagylók, rákok, a tofu, dió és mandula is tartalmaz omega-3 zsírsavat, amely amellett, hogy segít megelőzni a szívérrendszeri betegségeket, hatással van az agyi és látásfunkciókra is, és emellett a depresszió ellen is sokat segíthet.

Csütörtökön kettős fronthatásra kell készülni. Az enyhe tavaszi időjárás kedvez a kórokozók terjedésének, így megnövekedhet a cseppfertőzés útján terjedő betegségek száma. Fordítsunk gondot a megelőzésre, tartsuk be a higiéniás szabályokat, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. A retek igen sok C-vitamint, A- és B-vitamint, káliumot, foszfort és sok más nyomelemet is tartalmaz és most könnyen elérhető a piacokon .