10 centinél is több hó hullott

Vágólapra másolva!
Mediterrán ciklon okozott intenzív országos havazást. Az északkeleti országrészben hajnalban még folytatódott a hóesés. A lehullott friss hó mennyisége egyes helyeken meghaladta a 10 cm-t. Pénteken további havazás várható elsősorban keleten és az északi határ közelében, de jelentős mennyiségű hóra már nem kell számítani.
Vágólapra másolva!

A délnyugati megyékben helyenként több, mint 10 cm hó esett. Az intenzív havazást egy mediterrán ciklon kettős frontja okozta, mely szerda reggel érte el a Kárpát-medencét.

Az említett front lassan haladt észak, északkeleti irányban. Délnyugaton helyenként már felszakadozott a felhőzet. Péntek reggelig főként a keleti megyékben és az északi határ mentén számíthattunk további havazásra. A pozitív hőmérsékletek miatt több helyen nem maradt meg a hó. Az éjszaka folyamán azonban a frissen hullott hóból megmaradhatott lepel-5 cm az északkeleti tájakon, a magasabban fekvő hegyvidéki részeken pedig ennél több is.

Pénteken is számíthatunk egy-egy hózáporra, kisebb havazásra főként keleten és az északi megyékben. Helyenként havas eső sem kizárt. Napközben fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, ezért a felhalmozódott hó lassú olvadásnak indul.