Vágólapra másolva!
A szombaton kettős-, a jövő hét első napján melegfront alakítja az időjárást. Hatásuk miatt sokan kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Szombaton a viharossá fokozódó északnyugati szél is megviseli az emberi szervezetet.
Vágólapra másolva!

Szombaton a keleti országrészben eleinte még melegfronti, majd ott is egyre erőteljesebb hidegfronti hatás érvényesül. Ilyen időjárási helyzetben sokan alszanak rosszul, ezért nem tudják rendesen kipihenni magukat. Ingerlékenynek, levertnek, kedvetlennek érezhetik magukat. A depresszió tünetei is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az emberi szervezetben a gyulladásos folyamatok is. A megerősödő légmozgás a csontrendszerre, az ízületekre fejt ki negatív hatást. Az erős szelet a közlekedők is vegyék figyelembe, mert kedvezőtlenül befolyásolja a gépjárművek menetstabilitását. A főváros és a nagyobb városok levegője a csapadék és a megerősödő légmozgás miatt a hétvégén fokozatosan tisztul.

Vasárnap fronthatással nem kell számolni, a frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. Rövidebb-hosszabb időszakokra nap is előbukkan, jótékonyan befolyásolva a hangulatot és az élettani folyamatokat.

Hétfőn melegfronti hatás érvényesül légkörben. Fejfájás, vérnyomás emelkedés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A megerősödő déli, délnyugati szél miatt a reumatikus fájdalmak is fokozódhatnak.