Orvosmeteorológia - erős fronthatás a hétvégén

Vágólapra másolva!
Szombaton kettősfront alakítja az időjárást. A havazás miatt fokozott figyelemre lesz szükség a közlekedésben.
Vágólapra másolva!

Szombaton kettősfront alakítja az időjárást, melynek hatására kimerültnek, kedvetlennek érezhetjük magunkat. A napsütés hiánya szintén kedvezőtlen irányban befolyásolhatja hangulatunkat. A szervi betegségekben szenvedők fájdalmaik erősödését tapasztalhatják. A hideg időjárás tovább folytatódik, ezért öltözködjünk melegen. Nyugat, délnyugat felől egyre többfelé kell számítani intenzív havazásra, a megerősödő szél miatt délutántól hófúvásra, ami a közlekedésben fokozott figyelmet követel meg. Ugyanakkor kedvezőek lesznek a feltételek a téli sportok gyakorlásához. A légszennyezettség a megerősödő szél, a csapadékhullás és a hétvégi kisebb forgalom következtében csökken.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben. Az erősen felhős, borult ég miatt sokan továbbra is levertséget érezhetnek. A havazás gyengül, de a gépjárművel közlekedők továbbra is nagyon óvatosan közlekedjenek.

Hétfőn fronthatás már nem várható, helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és az északi és nyugati országrészben itt-ott a nap is előbukkanhat, jelentősen javítva közérzetünkön.