Fejfájós hétvége: kettős fronthatás lesz szombaton

Vágólapra másolva!
A hét utolsó munkanapján meleg-, szombaton kettősfront alakítja az időjárást. Hatásuk miatt sokan kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak.
Vágólapra másolva!

Pénteken melegfront alakítja az időjárást. Ilyen időjárási helyzetben sokan alszanak rosszul, ezért nem tudják rendesen kipihenni magukat. Ingerlékenynek, levertnek, kedvetlennek érezhetik magukat. A depresszió tünetei is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az emberi szervezetben a gyulladásos folyamatok is. A megerősödő légmozgás a csontrendszerre, az ízületekre fejt ki negatív hatást. Az erős szelet a közlekedők is vegyék figyelembe, mert kedvezőtlenül befolyásolja a gépjárművek menetstabilitását. A főváros és a nagyobb városok levegője szennyezett. Elsősorban a szálló por koncentrációja magas, és ez az anyag a tüdőbe jutva asztmás köhögést okozhat. A csapadék és a megerősödő légmozgás miatt a hétvégén fokozatosan javul a levegő minősége.

Szombaton a keleti országrészben még melegfronti, nyugaton viszont már egyre erőteljesebb hidegfronti hatás érvényesül. Fejfájás, vérnyomás emelkedés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A viharossá fokozódó északnyugati szél miatt a reumatikus fájdalmak is fokozódhatnak.

Vasárnap fronthatással ne kell számolni, a frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. A rövidebb-hosszabb időszakokra nap is előbukkan, jótékonyan befolyásolva a hangulatot és az élettani folyamatokat.