Vágólapra másolva!
Kedd reggel állt el a több napos havazás Moszkvában, amely során immár bőven meghaladja a hóréteg vastagsága a fél métert. A decemberi blamázsból tanulva a mostani nagy hóesést követően igen rövid idő alatt megtisztították az utakat az orosz metropoliszban.
Vágólapra másolva!

A hétvégi és hétfői havazást követően Moszkvában a hóréteg vastagsága elérte a 65 centimétert. A hóesés közben a hőmérséklet -10 fok körül alakult, a hó a sózott utakon sem olvadt meg. Ennek ellenére csak néhány órára okozott nagyobb fennakadást a rendkívüli téli idő, köszönhetően a hókotrók kitartó munkájának.

Kedd reggel megszűnt a havazás, és néhány óra múlva a főbb útvonalak teljesen hómentessé váltak. A hóeltakarítást segítette a kissé megenyhült idő, a napfürdőben a hőmérséklet elérte a -2 fokot.

A szezon folyamán rengeteget javult a moszkvai hóeltakarítás hatékonysága. Az előző, rendkívül enyhe telet követően eleinte mintha elszoktak volna a "normális téltől" a köztisztasági hivatal dolgozói, így kerülhetett sor arra a blamázsra, hogy a későn, decemberben érkező első nagy havazás teljesen lebénította az orosz fővárost.