A makákók örülnek: így fest a tél Párizstól Szöulig

Vágólapra másolva!
Szöulban befagyott a Han folyó, a párizsi régióból kitiltották a kamionokat a hóvihar miatt. Németországban már nincs rendkívüli állapot, de bejárta a világsajtót az a felvétel, amin úgy néznek ki a jégcsapok, mintha egy óriás keselyű csapna le a házra. A legjobb fagyos fotóink következnek.
Vágólapra másolva!

Már nincs rendkívüli állapot Németországban a havazás miatt, azonban sok helyen nehezíti a közlekedést a felhalmozódott csapadék. Szerdára szelídült Nyugat-Európa időjárása. Az Atlanti-óceán felett örvénylő ciklonok frontjai okoznak csapadékos időjárást a Brit-szigetek térségében, így szerda délelőttre vastag hótakaró borította Londont és egész Dél-Angliát. Mediterrán ciklonok miatt kiadós esőzés zajlik Franciaország déli részénél, és Görögország partjai mentén. A kontinens középső részén anticiklon alakítja az időjárást, túlnyomóan száraz az idő, csak kisebb hószállingózás, havazás fordul elő a térségben.

Ami a városüzemeltetőknek, szállítóknak és az utazni vágyóknak gond, az a gyermekes családoknak és a gyalogos turistáknak tiszta öröm: ritka látványban lehet része annak, aki mostanában a párizsi bulvárokon vagy Berlin terein sétál. Szöulban a befagyott Han folyóban lehet gyönyörködni.

http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1001/A_t_l2010113162843/gallery.xml&rovat=base