Vágólapra másolva!
A következő napokban is folytatódik a fagyos téli időjárás, rendkívül hidegek lesznek az éjszakák, és nappal is fagyos lesz az idő, rétegesen és vastagon kell öltözni. A légszennyezettség az országban sokfelé nagyon magas, ezért ha teheted kedden kerüld a szabadban végzett nehéz fizikai munkát és a sportolást.
Vágólapra másolva!

Kedden számottevő fronthatás nem terheli szervezeted. Az ország nyugati és déli megyéiben többfelé várható havazás, hószállingózás, ami jó hatással lehet közérzetedre. Az országban sokfelé nagyon magas a légszennyezettség, ezért ha lehet, most kerüld a szabadban végzett nehéz fizikai munkát és a sportolást. Azokon a tájakon ahol havazni fog, a csapadék kimossa a szennyezőanyagokat és csökken a levegőben lévő szennyezőanyagok koncentrációja, így szerdára már lehet szabadtéri programokat tervezni.

Szerdán kettős fronthatásra kell készülni, a meleg- és a hidegfrontra érzékenyeket egyaránt megterheli ez az időjárási helyzet. Kemény fagyokra készülhetünk a reggeli órákban, többfelé -10 foknál is hidegebb lesz. A közlekedők legyenek nagyon óvatosak, főként a nyugati és déli megyékben találkozhatnak sokfelé lefagyott, csúszós útszakaszokkal. A korcsolyázás szerelmeseit sokfelé várják műjégpályákkal, ahol biztonságban mindenki kedvére korcsolyázhat, természetes állóvizeinken kialakult jégtakaróra egyelőre még tilos rámenni. Érdemes is a testmozgás ezen formáját kipróbálni, mert a szabad levegőn végzett intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. Heti háromszor egy óra folyamatos korcsolyázás javítja az állóképességet is.