Orvosmeteorológia - frontmentes napok, javuló közérzet

Vágólapra másolva!
Keddtől csökken a csapadéktevékenység, csak helyenként alakul ki gyenge havazás. Időnként felszakadozik a felhőzet, és több-kevesebb időre előbukkan a nap is.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a hét közepéig számottevő fronthatásra nem kell számítani. Mérsékelt lesz a légmozgás, kedden még északias, szerdától délies áramlásra számíthatunk. A szálló por koncentrációja helyenként még az egészségügyi határérték közelében alakul, de hazánk nagy részén már megfelelő lesz a levegőminőség.

Kedden már csak a hajnali órákban fordul elő kisebb havazás, napközben többfelé rövid időszakokra előbukkan a nap. A Dunántúlon azonban helyenként borongós marad az idő.

Szerdán és csütörtökön hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, csak néhol fog szállingózni a hó.

Az elkövetkező napokban már több napsütésben lesz részünk, ami hangulatunkon is tükröződhet, közérzetünk javulni fog. A hőmérséklet csupán fagypont környékén alakul, ezért öltözzünk melegen. A lehullott hó a tartósan hideg időnek köszönhetően megmarad, és a hóval borított, derültebb tájakon hajnalban kemény fagyokra számíthatunk. Az autósok fokozott figyelemmel közlekedjenek, havas, csúszós, jeges utakra számíthatnak, reggel helyenként ködre is készülhetnek. A gyalogosan közlekedők is legyenek óvatosak, mert a járdák is csúszósak, balesetveszélyesek lehetnek.