Vágólapra másolva!
Csütörtökön egy gyenge melegfront közelíti meg a Kárpát-medence térségét, de ezzel együtt a csapadék is megérkezik. A porkoncentráció csütörtöktől csökkenésnek indul. A megfelelő étkezés az egyik kulcs a szervezet hideg elleni védelmében.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint csütörtökön egy gyenge melegfront, pénteken pedig kettős front érkezik.

Csütörtökön délen lesz nagyon hideg a hajnal, elsősorban ott fordulhat elő -15 fokos hideg. Napközben északon havazás kezdődik. A fagyos időben az immunrendszer karbantartásában kiemelkedő szerepe van a változatos és vitamindús étkezésnek. Most az átlagosnál több szénhidrátot és esetleg zsiradékot indokolt fogyasztani, de a mérsékletesség továbbra is fontos. A zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma a hosszú tárolás során fokozatosan csökken, érdemes táplálék-kiegészítőket is fogyasztani. A lakásban a hideget - átlagos szellőztetés mellett - a rendkívül alacsony páratartalom jelzi, amely némelyeknél éjszakai szárazköhögést eredményezhet. Bepárologtatással azonban megoldható a légnedvesség pótlása.

Pénteken kettős fronthatás várható. Ez sajnos rossz hír a frontérzékenyeknek, mert a hideg- és melegfrontra jellemző tünetek egyformán jelentkezhetnek. Fejfájás, izomgörcsök, fáradékonyság, valamint koncentrációs zavarok nehezítik az arra érzékenyek életét ezen a napon. A hét végén tovább folytatódik a változékony időjárás, az átmeneti enyhülés után visszatér a hideg, és kiadós csapadékra is számíthatunk január utolsó napjaiban.