Vágólapra másolva!
A hétvégén csak kevés felhő zavarja majd a napsütést, a csúcshőmérséklet azonban 10 fok alatt marad. Hétfőn a nyugati megyékben megnövekszik a felhőzet, és itt esőre is számítani kell.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szombaton és vasárnap fronthatások nem terhelik a szervezetet, hétfőn viszont egy gyenge melegfront okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél. A hétvégén csípős, hideg időben lesz részünk, azonban csapadék nem várható, így a kirándulást kedvelők, melegen felöltözve, bátran szervezhetnek egy-egy erdei túrát.

Szombaton nem várható fronthatás. Szervezetünk feltöltődik, a hideg idő mélyebb alvást biztosít. Hajnalra többfelé fordulhatnak elő talajmenti fagyok. A derült, napos idő ellenére sem melegszik 10 fok fölé a levegő az ország területén. Öltözzünk melegen, és rétegesen. Szükség lesz már egy vastagabb kabátra, sapkára, sálra, kesztyűre. A közlekedők reggel ködfoltokra, illetve többfelé fagyos, csúszós utakra készüljenek.

Vasárnap folytatódik a frontmentes periódus, és Mindenszentek napján is napos, de hideg időre készülhetünk. Öltözzünk melegen. Az éjszaka folyamán már az ország nagy részén fagyni fog. A közlekedők fagyos, csúszós utakra számítsanak, és időnként a szembe sütő nap is zavaró lehet.

Hétfőn gyenge melegfronti hatás érvényesül. A frontérzékenyek vérnyomás csökkenést, alvási zavarokat tapasztalhatnak, csökkenhet a koncentrációs készség. Megerősödik a délies szél, ez fejfájást válthat ki. A hőmérséklet továbbra is 10 fok alatt marad az ország nagy részén. A Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és itt az esernyőre is szükség lesz. A közlekedők erős oldalszélre, nyugaton pedig vizes útszakaszokra készüljenek.