Orvosmeteorológia - gyenge hidegfront után hűvös, napos hétvége

Vágólapra másolva!
A csütörtöki csapadékos idő után egyre hidegebb, bár derült napok következnek. Pénteken már sokfelé lesz fagyos a reggel.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint holnap egy gyenge hidegfront átvonulása terheli meg szervezetünket. Az érzékenyek fejfájásra, ízületi és reumás panaszok erősödésére számíthatnak, illetve az egyre hűvösödő időjárás a műtéti hegek fájdalmát is okozhatja.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Fejfájásra, ízületi és izomfájdalmakra, vérnyomás ingadozásra panaszkodhatnak az érzékenyek. Az élénk légmozgás tovább erősítheti az esetlegesen jelentkező szédülést, fejfájást. Esőre a keleti országrészben kell számítani, ezért a közlekedők keleten vizes, csúszós útszakaszokra készüljenek. Az itt élőknek esernyőre lesz szükségük lesz a nap folyamán. A hőmérséklet 9, 14 fok között alakul, melegebb öltözetet válasszunk. Reggel helyenként ködfoltok veszélyeztetik a közlekedőket.

Pénteken fronthatásra nem kell készülni, azonban megélénkül az északias szél, emiatt fejfájás, szédülés, migrén jelentkezhet egyeseknél. A délnyugati tájakon eső még előfordulhat, itt csúszós útszakaszok nehezíthetik a vezetést. Napközben egyébként napos, de szeles időben lesz részünk, öltözzünk ennek megfelelően. Az éjszaka folyamán sokfelé már talajmenti fagy is előfordul, reggel helyenként ködös idő lesz. Vigyük be zárt térbe a kertből a nem fagytűrő növényeket, ha eddig nem tettük volna.

Szombaton nem várható fronthatás. Hajnalra előfordulhatnak talajmenti fagyok, és a derült, napos idő ellenére sem melegszik 10 fok fölé a levegő az ország nagy részén. Öltözzünk melegen, és rétegesen.