Orvosmeteorológia - szeles, hűvös idő, gyenge hidegfront

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napok szeles, egyre hűvösebb időt ígérnek. Szerdán számottevő csapadékra nem kell készülni, csütörtökön azonban a keleti megyékben kiadós esőzés várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szeles, egyre hűvösebbre forduló napok állnak előttünk. Csütörtökön pedig egy újabb hidegfront érezteti hatását. Szervezetünk fejfájással, reumás fájdalmakkal, vérnyomás problémákkal reagálhat a változékony időjárásra.

Szerdán fronthatás nem terheli a szervezetet. Továbbra is élénk marad a légmozgás, ezért fejfájást, szédülést ezen a napon is tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Élénk marad a légmozgás, ez erősítheti a fejfájás és szédülés érzetet. Esőre legfeljebb északkeleten kell számítani. Csökken a nappali felmelegedés, már csak 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet. Réteges öltözetet válasszunk. A közlekedők reggel ködfoltokra, egyébként száraz utakra készülhetnek.

Csütörtökön ismét gyenge hidegfronti hatás várható. Fejfájásra, ízületi és izomfájdalmakra, vérnyomás ingadozásra panaszkodhatnak az érzékenyek. Az élénk légmozgás tovább erősítheti az esetlegesen jelentkező szédülést, fejfájást. Esőre a keleti országrészben kell számítani, ezért a közlekedők keleten vizes, csúszós útszakaszokra készüljenek. Az itt élőknek esernyőre lesz szükségük lesz a nap folyamán. A hőmérséklet 9, 14 fok között alakul, melegebb öltözetet válasszunk.

Pénteken fronthatásra nem kell készülni, azonban megerősödik az északias szél, emiatt fejfájás, szédülés, migrén jelentkezhet egyeseknél. A keleti tájakon eső még előfordulhat, itt csúszós útszakaszok nehezíthetik a vezetést. Napközben egyébként napos, de szeles időben lesz részünk, öltözzünk ennek megfelelően. Az éjszaka folyamán helyenként már fagy is előfordul.