Orvosmeteorológia - frontérzékenyeknek kedvezőtlen

Vágólapra másolva!
Továbbra is csak kevés napsütésben lesz részünk, a borongós idő ellenére azonban fokozatosan enyhül a hideg. Fronthatások terhelhetik szervezetedet.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban fronthatások terhelik szervezeted, az időnként megélénkülő szél is okozhat a fokozottan érzékenyeknél panaszokat. A kellemesebbé váló időben szervezetünk feltöltődik, felfrissül.

Szerdán gyenge melegfronti hatás várható. Élénk lesz a légmozgás, ezért az arra érzékenyek szédülést, fejfájást tapasztalhatnak. A keleti országrészben esőre, záporra számíts, ha itt élsz, vigyél magaddal esernyőt. Ott a közlekedők is csúszós útszakaszokra készüljenek. A légszennyezettség alacsony szintű. Melegszik az idő, helyenként már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, napközben azonban továbbra is ajánlott a réteges öltözék.

Csütörtökön melegfronti hatásra készülj. Az arra érzékenyek izomfájdalmat, lábdagadást, ingerlékenységet érezhetnek. Az élénk szélben pár fokot még enyhül az idő, de továbbra is öltözz rétegesen, főleg a reggeli órákban lesz szükséged melegebb kabátra. A nyugati országrészben rövidebb-hosszabb időre a nap is kisült, északkeleten azonban még előfordulhat eső. A közlekedők reggel ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek csökkentik a látástávolságot.

Pénteken gyenge hidegfrontra számíthatsz. A csúcshőmérséklet marad 10, 15 fok körül az erősen felhős idő ellenére. A frontra érzékenyek fejfájásra, ízületi fájdalmakra panaszkodhatnak. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, de reggel ismét ködfoltok zavarhatják majd a vezetést. Ezen kívül az esőtől nedves utak is sok helyen problémát okozhatnak.