Orvosmeteorológia - frontmentes napok hoznak enyhébb időt

Vágólapra másolva!
A hét elején továbbra is csak kevés napsütésben lesz részünk, a borongós idő ellenére azonban fokozatosan enyhül a hideg. A felhős idő helyenként esővel, záporral is párosul.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban fronthatások nem terhelik szervezeted, csak az időnként megélénkülő szél okozhat a fokozottan érzékenyeknél panaszokat. A kellemesebbé váló időben szervezetünk feltöltődik, felfrissül.

Kedden számottevő fronthatás nem várható. Élénk lesz a légmozgás, ezért az arra érzékenyek szédülést, fejfájást tapasztalhatnak. A felhős, borús időben a keleti országrészben esőre, záporra számíts, ha itt élsz, vigyél magaddal esernyőt. A közlekedők is csúszós útszakaszokra készüljenek. A légszennyezettség továbbra is alacsony szinten áll. Melegszik az idő, helyenként már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, napközben azonban továbbra is ajánlott a réteges öltözék.

Szerdán sem kell fronthatásra készülnöd. A mérsékelt délkeleti szélben tovább enyhül az idő, de tovább is öltözz rétegesen. A nyugati országrészben rövidebb-hosszabb időre a nap is kisült, északkeleten azonban még előfordulhat eső. Az éjszaka folyamán helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet, azért a közlekedők reggel ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek csökkentik a látástávolságot.

Csütörtökön is frontmentes nap áll előtted. A megélénkülő délkeleti szélben már 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, az erősen felhős idő ellenére. Rövid időre legfeljebb délkeleten, keleten süt ki a nap. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, de reggel ismét ködfoltok zavarhatják majd a vezetést.