Orvosmeteorológia - marad a télies időjárás

Vágólapra másolva!
A hét végéig marad a borongós, telet idéző időjárás. Rövid időszakokra helyenként előbukkan a nap, azonban melegítő erejét már nem tudod élvezni. Rendkívül hideg napokra készülj.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban számottevő fronthatásokra ugyan nem kell számítanod, azonban a hideg, eleinte még mindig szeles idő megviselheti a szervezetedet. Célszerű vastagon öltözködnöd, hiszen hőérzeted több fokkal alacsonyabb lesz a ténylegesnél. Habár az alacsony hőmérsékletek frissítően hatnak, a napsütés hiányában olykor lehangoltnak érezheted magad.

Csütörtökön nem várható fronthatás, a többször megnövekvő felhőzetből elszórtan, fordul elő eső, havas eső, a hegyekben havazás. Erős lesz az északnyugati szél, ami az arra érzékenyeknél szédülést, fejfájást, akár migrént kiválthat. Hidegebbre készülhetsz, országszerte 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Réteges, vastag, meleg öltözet ajánlott, a kesztyű, sapka, sál is elkél. A légszennyezettség továbbra is alacsony szinten marad. A közlekedők fokozottan figyeljenek az utakon, csúszós útszakaszokra, erős oldalszélre készüljenek. Hajnalban helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Pénteken sem várható fronthatás. Élénk lesz az északnyugati szél, és több-kevesebb időre a nap is kisüt. Szórványos fordul majd elő zápor, havas eső, a hegyvidékeken hózápor. Továbbra is 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, hideg időnk lesz. Hajnalban helyenként fagypont alatti hőmérsékletekre kell készülnöd. A közlekedők óvatosan vezessenek, helyenként csúszósak lesznek az utak.

Szombaton is frontmentes napra ébredsz. Mérséklődik a szél, helyenként már 10 fok fölé melegszik a levegő. Elszórtan továbbra is várható zápor, magasabban fekvő területeken hózápor.