Nyári hétköznapok - hétvégén hidegfront

Vágólapra másolva!
Keddtől visszatér az igazi nyár, bár nem lesz mindig zavartalan a napsütés, csütörtökön viszonylag sok lesz a felhő az égen. Az ország legnagyobb részén péntekig délutánonként kánikulára készülhetünk. Szombaton hidegfront érkezik, amely eleinte a Dunántúlon, vasárnapra mindenütt lehűlést hoz. Tavaink vízhőmérséklete fürdésre kedvező. A parlagfű és az üröm koncentrációja éves maximuma közelébe emelkedik a héten.
Vágólapra másolva!

A nyárnak még nincs vége, keddtől ismét sokfelé haladja meg napközben a hőmérséklet a 30 fokot. A hőség kedden zavartalan napsütéssel jár, szerdán és pénteken is csak kevés helyen növekszik meg a felhőzet. Csütörtökön azonban gyakrabban számíthatunk felhősödésre, és főként északon, északkeleten alakul ki nyári zápor, heves zivatar.

Tavaink hőmérséklete a kedd reggeli 21-24 fokról pénteken várhatóan 23-26 fokra melegszik, fürdésre ideális. A Balaton és a Velencei-tó vízgyűjtőjén idén elegendő csapadék volt, a vízállás a szezonhoz képest magas, a vízminőség megfelelő.

Sajnos a száraz, meleg napokon a rendkívül allergén parlagfű és üröm pollenjének légköri koncentrációja ismét gyorsan növekszik, a héten akár éves maximumát is eléri.