Guillermo: újabb trópusi ciklon a Csendes-óceánon

Vágólapra másolva!
Újabb trópusi ciklonra figyeltek fel az amerikaiak a Csendes-óceánon. Miközben a csendes-óceáni térségben javában zajlik a hurrikánszezon, és egyik ciklon alakul ki a másik után, az Atlanti-óceán fölött továbbra is gyenge a ciklonaktivitás.
Vágólapra másolva!

Előrejelzések szerint a Csendes-óceán keleti területei fölött, távol a partoktól egy újabb trópusi ciklon figyelhető meg, melyet Guillermonak neveztek el a tudósok. Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ adatai alapján ez immár a hetedik ciklon a Csendes-óceánon az idei szezonban. A Guillermo szerda éjszaka alakult ki a Californiai-félszigettől több mint 1000 kilométernyire délnyugatra. Jelenleg a ciklon központjában a szélsebesség meghaladja a 80 kilométer/órát, és nyugat-északnyugat felé halad átlagosan 26 kilométer/órás sebességgel.

Eközben a kedden az Atlanti-óceánon a Cape Verde-szigetektől nyugatra megjelent trópusi depresszió a megfigyelések alapján gyengülésnek indult. Jelenleg a maximális szélsebesség benne 46 kilométer/óra. A szakértők azonban úgy vélik, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy trópusi viharrá fejlődjön, miközben az elkövetkező napokban tovább halad nyugat felé a nyílt óceánon.