Vágólapra másolva!
A gyenge fronthatások mellett az élénk szél is zavarhatja közérzetünket. Mindazonáltal napos, kellemes őszi időben lesz részünk.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a változóan felhős ég mellett, néhány órás napsütés mindenhol várható. Folytatódik az átlagosnál melegebb idő. Gyenge fronthatások, élénk szél zavarhatja közérzetünket.

Kedden gyenge melegfronti hatásra készülhetünk. A front hatására néhányan álmatlanságot, szédülést, ingerlékenységet érezhetnek. Töltsünk néhány órát a szabad levegőn, egy kis mozgás jót fog tenni közérzetünknek! Az őszi napos idő különösen a kirándulásnak kedvez. Napközben főleg az ország északkeleti részén szükség lehet pulóverre, vékony kabátra, esetleg ritkán esernyőre. A közlekedők általában száraz utakra, kedvező feltételekre számíthatnak. A légszennyezettség és a pollenkoncentráció alacsony szintű és alig változik.

Szerdán is gyenge melegfronti hatás érvényesül. A megélénkülő délnyugati szélben a nappali felmelegedés is erősödik. A fokozottan érzékenyek a néhány fokkal melegebb időben kissé fáradékonyabbnak érezhetik magukat, a vérnyomásuk csökkenhet. A közlekedőket legfeljebb az időnként megélénkülő oldalszél zavarhatja, illetve a melegebb időben a reflexek lassulhatnak.

Csütörtökön kettős fronthatás várható. Az eddigiekhez hasonló, napfényes, de az átlagosnál jóval melegebb időre készülhetünk. A megerősödő szél fejfájást okozhat az arra érzékenyeknek. A meleg időben lassulhatnak a reflexek, csökkenhet a vérnyomás, ingerlékenyebbek lehetünk.


Az időjárás okozta gyakori tünetekről itt tájékozódhat.