Csak a jövő héten tér vissza a strandidő

Vágólapra másolva!
A változékony, borongós, időnként csapadékos időjárás a hét végéig még biztosan folytatódik, az egész napos szabadtéri programoknak így továbbra sem kedvez az idő. A napos, száraz nyári idő várhatóan csak a jövő héten tér vissza.
Vágólapra másolva!

Pénteken még száraz időnk lesz. Délelőtt több órára kisüt a nap, a sok napsütést csak időnként zavarja felhősödés. A délutáni órákban nyugat felől lassan növekedni kezd a felhőzet, de kisebb eső, zápor legfeljebb csak a déli megyékben fordul elő. A hét utolsó munkanapjára érdemes lehet szabadtéri programot szervezni, de annak ellenére, hogy túlnyomóan száraz időnk lesz, a strandoláshoz nem kedvez az idő. Állóvizeink hőmérséklete az elmúlt hétvége hűvös, csapadékos időjárása miatt lehűlt, a Balaton jelenleg 18 fokos.

Szombaton ismét nedvesebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medence térségébe, a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett sokfelé kell esőre, záporra számítani. A hőmérséklet tág határok, 18, 27 fok között változik. A városok légszennyezettsége és a pollenkoncentráció is minimálisra csökken az esős időben. A tiszta levegőt inkább csak vasárnap élvezhetjük, akkor hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt majd a nap, de elszórtan továbbra is lehetnek záporok, zivatarok. Rövidebb kirándulásra vagy városnézésre bátran elindulhatunk.

Hétfőn már több órára kisüt a nap, de rövid záporok, zivatarok még kialakulhatnak. Keddtől azonban visszatér az igazi száraz, meleg, nyári idő. A sok napsütés hatására az országban mindenhol 25 fok fölé melegszik a levegő és a legmelegebb délkeleti országrészben már a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet csúcsértéke. Szerdán tovább melegszik a levegő, a maximum hőmérséklet az országban sokfelé meghaladja majd a 30 fokot. A derült ég mellett az országban ismét nagyon erős lesz az UV sugárzás, ezért akik a vízparton töltik majd ezeket a meleg napokat, ne felejtsenek el gondoskodni bőrük megfelelő védelméről. Használjanak kalapot, megfelelő ruházatot, megbízható, UV-szűrős napszemüveget és napvédő krémeket.