Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt alakult ki az Indiai-óceán térségében a Bijli névre keresztelt trópusi vihar. A ciklon a következő napokban tovább erősödik, és útját észak, északkelet felé folytatva Banglades és Mianmar határánál éri el a szárazföldet.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt a Bengáli-öböl felett alakult ki a Bijli nevet viselő trópusi vihar. A meleg tengerfelszín felett mozgó vihar folyamatosan erősödik, és az előrejelzések szerint szombaton a kora délutáni órákban, Banglades és Mianmar határánál éri el a szárazföldet.

A Bijliben a mai mérések szerint az átlagos szélsebesség eléri a 83 km/órát, a széllökések pedig meghaladják a 100 km/órát. Az északi, északkeleti irányba mozgó ciklon holnapra a Saffir-Simpson skála szerinti I. kategóriájú ciklonná erősödik, a Bijliben mért átlagos szélsebesség ekkor már meghaladja majd a 110 km/órát, a széllökések pedig megközelítik a 140 km/órát.

A ciklon heves esőzéseket okozhat India tengerparti területein, Ándhra Pradés, Orisza és Nyugat-Bengália tartományokban, ahol már most is heves záporokra, zivatarokra figyelmeztetik a lakókat. A viharos szél a tengeren nagy hullámokat korbácsol, ezért a halászokat arra kérik, hogy ne hagyják el a kikötőket a vihar elvonulásáig.