Vágólapra másolva!
Éhínség fenyeget Uganda Amuru nevű tartományának északi részén, mert egy jégvihar letarolta a terméseket, megölte a haszonállatokat, és legalább 10 000 embert érintett közvetlenül.
Vágólapra másolva!

Ezt a területet korábban egy hosszú, száraz periódus sújtotta. "Az összes manióka-termésem tönkrement a jégviharban. Megpróbáltam a gyökerestül kitépett növényeket újra elültetni, de elrohadtak."- mondta az egyik károsult.

32 év óta először volt jégvihar ezen a területen. A legtöbb itt élőnek a manióka jelenti a legfőbb táplálékforrást a vetési időszak alatt. A gyümölcsök és zöldségfélék, valamint 22 kecske is elpusztult az ítéletidőben. Előző évben a hosszú szárazság miatt mentek tönkre a termények, a földimogyoró, bab, borsó, maláta és az édes paradicsom. Négy általános iskola, egy kórház, és egy rendőrőrs is van a megrongálódott épületek között.

Uganda Kelet-Afrikában, az Egyenlítő mentén, trópusi éghajlaton fekszik. A legmelegebb időszakban, decembertől februárig az átlaghőmérséklet 29 fok körül alakul, az éves csapadékmennyiség 1500 milliméter.