Vágólapra másolva!
A Hawaii-szigetek harmadik legnagyobb és egyben legnépesebb szigetének, Oahunak a lakói a térségben ritkaságszámba menő időjárási eseménynek lehettek szemtanúi. Szerdán, a sziget nyugati részén, Kapolei város közelében tornádó alakult ki.
Vágólapra másolva!

Szerdán Oahu déli részén heves vihar söpört végig. Az erős, heves széllel érkező vihar hatalmas esőzéseket, helyenként jégesőt, a hegyekben pedig havazást okozott, és ehhez a viharhoz kapcsolódott a tornádó is.

Tornádóról akkor beszélhetünk, ha a zivatarfelhőből lenyúló felhőtölcsér eléri a földfelszínt, vagy a földfelszínen felkavarodó por vagy törmelék látszik. Az Oahun kialakult tornádó főként épületekben és háztetőkben tett kárt, személyi sérülést nem okozott.

A Hawaii-szigeteken viszonylag ritkán, évente körülbelül egyszer alakulnak ki tornádók, amelyek azonban jóval kisebbek és gyengébbek, mint az Egyesült Államok térségében kialakuló társaik.

Az utolsó tornádót 2008 szeptemberében jelentették a térségből. A legtöbb tornádót pedig 1971-ben észlelték, amikor egy év alatt öt felhőtölcsér is elérte a földfelszínt.