Újabb nagy havazás Angliában

Vágólapra másolva!
Csütörtökön reggel a Brit-szigetek térségében ismét nagy havazás okozott fennakadásokat. Angliában és Wales déli részén helyenként 20 centiméter friss hó hullott a reggeli órákra.
Vágólapra másolva!

A Brit-szigetek térségében a csütörtök éjszakai havazást egy dél felől érkező csapadéktömb okozta, amely fokozatosan haladt észak felé. Ahogy az eső északabbi területekre ért, és találkozott a kontinens fölött lévő hideg levegővel az eső intenzív havazásba váltott át. A Brit-szigetek délkeleti területein, így Londonban is már melegedés kezdődött, így ott a csapadék csak eső formájában hullott.

Anglia középső és délnyugati területein esett a legtöbb hó, Cotswoldsban a kora reggeli órákig 20 centiméter hó hullott. Reggelre Bristol útjait is 10 centiméter vastag, friss hóréteg borította be, így csütörtökön a városban sok iskola zárva maradt.

Nagy havazás volt még Skóciában és Észak-Írországban. A lehullott 5-10 centiméter friss hó sokfelé okozott közlekedési fennakadásokat, Aberdeenshireben pedig 150 iskolában szünetelt a tanítás a havazás miatt.

Az angol meteorológiai szolgálat péntekre is figyelmeztetést adott ki a hó miatt. A délutáni órákig főként Anglia középső területeire várnak újabb havazást. Az előrejelzések szerint általában 2-5 centiméter friss havat várnak a térségébe, de a magasabban fekvő területeken akár ismét hullhat 10 centiméter hó.