Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Vasárnap nem lesz front, és hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, ami jó hatással lesz közérzetünkre.
Vágólapra másolva!

Pénteken gyenge hidegfront és a nyugati tájakon vegyes halmazállapotú csapadék jellemzi az időjárást. A 0, +5 fokos hőmérsékleti tartomány és a csapadék növeli a nyirkosság-érzetet. Öltözzünk melegen, sőt fontos a vízálló lábbeli is, amely a felfázás veszélyét minimális szintre csökkenti. Csak néhol bukkan elő keleten a nap, a szürke tájakon a közérzet romolhat, és ez közvetetten immunrendszerünket is gyengíteti. Jól megtervezett napi programokkal, összeszedett munkavégzéssel azonban el tudjuk terelni a figyelmet a borongós időjárás negatív hatásaitól.

Szombaton továbbra is a hidegfrontra érzékenyek érezhetik rosszabbul magukat, gyenge hidegfronti hatásra készülhetsz ezen a napon is. Fejfájásra, ízületi- és izomfájdalmakra panaszkodhatnak a frontra érzékenyek. Fokozatos lehűlés kezdődik. Szervezetünk ilyen időben sokkal fogékonyabb a különféle fertőzéses megbetegedésekre. Igen fontos, hogy táplálkozásunkkal is támogassuk immunrendszerünket. Ezért naponta fogyasszunk fehérjét, A-, B-, C-, E-vitamint, ß-karotint, szelént, cinket és n-3 zsírsavakat. Forrásai máj, tojás, hús, hal, teljes kiőrlésű gabonafélék, olajos magvak, hüvelyesek, sárgarépa, sütőtök, paradicsom, citrusfélék, káposzta, saláta, növényi olajok.

Vasárnap a fagyos reggelt követően napközben is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, de hosszabb rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. a napsütés jó hatással van közérzetünkre, így vastagon felöltözve érdemes kisebb sétára indulni.