Vágólapra másolva!
Szerdától ismét enyhül az idő, csütörtökön már tavaszias időben lesz részünk. Melegfronti hatás terheli szervezetünket, fáradékonyság, aluszékonyság jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Szerdán melegfronti hatás terheli szervezetünket. Megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózishajlam. Sokaknál fáradékonyság, aluszékonyság jelentkezhet. A vérben emelkedik a fehérvérsejtek száma, növekszik a kalcium, viszont csökken a káliumtartalom. Szervezeted kálium tartalmát növelheted, ha sok karalábét, karfiolt, paradicsomot, burgonyát és olajos magvakat fogyasztasz. A közlekedők vezessenek nagyon óvatosan, mert nedves utak, és délkeleten erős szelek zavarhatják az autózást. Reggel északkeleten köd ronthatja a látást.

Csütörtökön búcsúztatjuk az óévet. Délen és keleten még csapadékos időjárásra készülhetünk. Fronthatás nem várható, enyhe lesz az idő, a délutáni órákban többfelé 10 foknál is melegebbet mérhetünk. Ha a szabadban búcsúztatod a 2009-es évet, öltözz fel rétegesen. A szél mérsékelt marad, de estére lehűl a levegő. Esernyőt érdemes magaddal vinni, mert estétől újra több helyen elered az eső.

Pénteken kettős fronthatás érvényesül. A levegő hőmérséklete kicsit alacsonyabb lesz, de még nem süllyed fagypont alá. További esőzésre lehet számítani. Nem csak a szilveszter éjszaka kipihenésére lesz jó ez a nap. A frontérzékenyeknek is ajánlott pihenéssel tölteni az időt.