Vágólapra másolva!
Kedden reggel a középső országrészben többfelé ónos eső nehezítheti a közlekedést. Mielőtt útnak indulsz, ne felejts el tájékozódni az útviszonyokról. Egyre enyhébb levegő áramlik hazánk fölé, a melegfrontra érzékenyeknek nem lesz jó napjuk.
Vágólapra másolva!

Kedden erős melegfronti hatásra készülhetsz. A frontra érzékenyeknél ingerlékenység, fáradékonyság jelentkezhet. A fáradékonyság leküzdésében segíthet egy csésze fekete vagy zöld tea, amely amellett, hogy élénkít kellemesen fel is melegít.

A közlekedők főleg a kora reggeli órákban legyenek nagyon óvatosak, az ország középső részén sokfelé fordulhat elő ónos eső. A jeges, csúszós útszakaszok nem csak az autósok dolgát nehezítik meg, de a gyalogos közlekedést is lehetetlenné teszik. Figyeljünk idős szomszédjainkra vagy rokonainkra, hogy ilyen időben ne induljanak egyedül útnak.

Szerdán kettős fronthatásra terheli szervezetünket. Melegszik az idő, a délutáni órákban helyenként már 10 fokot is eléri a hőmérséklet. A hó olvadását a meleg mellett az esős időjárás is gyorsítja, így karácsonyra az ország nagy részén elfogy a hétvégén kialakult hótakaró. Az esős az idő miatt lehangoltabbak lehetünk. A karácsony közeledtével töltsünk több időt a családtagokkal, barátokkal egy-egy jó hangulatú beszélgetés, közös főzőcskézés sokat javíthat hangulatunkon.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható. Nem csak a nappalok, az éjszakák is megenyhülnek, többfelé hajnalban is fagypont feletti hőmérsékleteket mérhetünk. Az enyhe idő ellenére érdemes odafigyelni öltözködésünkre. A bevásárlás utolsó hajrájában a fűtött bevásárlóközpontokból kilépve gyorsan megfázhatunk, ha nem öltözködünk fel megfelelően. Réteges érdemes öltözködni, hogy a fűtött helyeken legyen mit levenni magunkról, így mikor újra kimegyünk a szabadba nem fogunk megfázni.