Orvosmeteorológia - péntektől növekvő páratartalom

Vágólapra másolva!
Csütörtökön a száraz, enyhe, sokfelé napos idő jó hatással van a közérzetre. Pénteken és szombaton az ország jelentős részén tartósan ködös, ködfelhős idő várható. Amellett, hogy párássá válik a levegő a légszennyezettség is jelentősen növekszik.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint pénteken gyenge hidegfronti hatás érvényesül, míg csütörtökön és szombaton nem várható számottevő fronthatás.

Csütörtökön az ország nagy részén rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap, átlagosnál jóval enyhébb, tavaszi idő várható. Napközben átmenetileg csökken a páratartalom, megszűnik a nyirkosság érzés, minden adott a jó közérzet kialakulásához. A légszennyezettség az átkeveredés miatt egyelőre nem magas. Érdemes sétálni a szabadban, ez is erősíti az immunrendszert.

Pénteken a reggeli köd vagy a belőle képződő ködfelhő tartósan megmaradhat. A magas páratartalom sajnos kedvez a kórokozók terjedésének. A nyirkosság miatt a ténylegesnél hidegebbet érzünk, ezért a tartósan borongós területeken egész nap szükségünk lesz a télikabátra. A naposabb vidékeken átmenetileg lengébben öltözhetünk. A romló őszi időben különösen fontos a változatos, vitamindús táplálkozás.

Szombaton az ország döntő részén marad a szervezet számára kellemetlen, borongós, párás időjárás. A napfény hiánya növeli a melankóliát, lehangoltságot. Az depresszióra hajló szürkeségben állandó feladatokkal, programokkal zárhatjuk ki.