Vágólapra másolva!
Hatalmas esőzések és ismétlődő szélvihar tombol a Brit-szigeteken. Nagy területen léptek ki a folyók a medrükből, és szinte állandóan viharos szél fúj. A hatóságok egyre nagyobb készültségi szintet rendelnek el, különös tekintettel arra, hogy az előrejelzések szerint vasárnap újabb orkánciklon érkezik az óceán felől.
Vágólapra másolva!

A Brit-szigeteken az elmúlt, viharos hétvége óta helyenként 200 mm-nél is több csapadék hullott. Sokfelé léptek ki folyók a medrükből. A tűzoltóságnál nagyüzem uralkodik: elsodort autók, beázott pincékről érkeznek egymás után a bejelentések. Az elmúlt hétvégi viharokat követően sem csitult a szél, péntek hajnalban is sokfelé előfordult 100 km/órát meghaladó széllökés.

A hatóságok a hét végére még magasabb készültségi fokot rendeltek el. Az előrejelzések szerint ugyanis az Atlanti-óceán felett egy újabb markáns ciklon mélyül ki. A ciklon átvonulása szombaton kiadós esőzést hozhat, vasárnap este pedig 150 km/órás széllökés sem kizárt. A térségben a rendkívüli időjárás várhatóan a jövő héten is folytatódik.