Záporok, zivatarok tarkítják Európa időjárását

Vágólapra másolva!
Az előttünk álló hétvégén a kontinens nyugati részén többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Közép-Európában és a mediterrán térségben sok lesz a napsütés.
Vágólapra másolva!

A Brit-szigetek északnyugati részén egy sekély ciklon örvénylik, amelynek hatására a szigetország északi területein többször megnövekszik a felhőzet és elszórtan alakulnak ki záporok. Az ország déli részén viszont sok lesz a napsütés, a hőmérséklet csúcsértéke a 25 fokot is megközelíti.

Hétvégén, Franciaország és Németország térségében egy frontzóna mentén heves záporok, zivatarok alakulnak ki. A változékony időben 25, 29 fokra melegszik a levegő.

A kontinens középső területein, így a Kárpát-medence térségében is kevés lesz a felhő, többórás szikrázó napsütésre készülhetünk. A hőmérséklet csúcsértéke 30 fok körül alakul.

Akik a hétvégén indulnak nyaralni, legjobban Spanyolországgal járnak. Az ország déli részén sok napsütéssel és 30, 35 fokos hőséggel találkozhatnak. Északon itt is előfordulnak heves záporok, zivatarok, de jelentős lehűlésre nem kell készülni, hisz még így is közel 30 fokig melegszik a levegő. Hét elején többfelé lesz csapadék, de szerdától már ismét zavartalan lesz a napsütés.

Olaszország északi területein, a hétvégén és jövő hét elején is elég változékony lesz az idő. A napos időszakokat záporok, zivatarok szakítják meg. Délebbre utazva az országban már sok napsütéssel találkozhatunk. A hőmérséklet 30 fok közelében alakul.

A tengerpartra készülök egyik legkedveltebb úti célja Horvátország, kellemes, nyári idővel várja a vakációzókat. A sok napsütésben 31 fok fölé melegszik a levegő és a következő néhány napban záporok, zivatarok sem várhatók.

Görögországhoz közel a Balkán-félsziget felett egy sekély ciklon örvénylik, amely szerencsére már leépülőben van, így legfeljebb csak az ország északi területein okozhat záporokat, zivatarokat. Görögország déli részén továbbra is forró, nyári idővel találkozhatunk, a hőmérséklet helyenként a 35 fokot is eléri.