Egy hétre felfrissül az idő

Vágólapra másolva!
A keddi gyenge hidegfront véget vet a kánikulának, a jövő hét közepéig nem térnek vissza a 30 fok feletti értékek. Nagy lehűlésre azonban nem kell készülni, az átlag körüli hőmérsékleten a záporos időszakoktól eltekintve minden nyári szabadtéri programot meg lehet tartani.
Vágólapra másolva!

Hétfőn még sokfelé elérte a hőmérséklet a 30 fokot, keddtől azonban egy gyenge hidegfront mögött nagyjából egy hétig néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik. Ilyenkor az átlagos nappali maximum hazánkban 26-27 fok, az ország nagy részén ezen értékek körül tetőzik a hőmérséklet a hidegfront utáni egy hétben, illetve a Dunántúlon egy-két fokkal lesz hűvösebb.

Igazán kellemetlen időre csupán kedden számíthatunk, a gyakori felhősödésből sokfelé fordul elő zápor, néhol heves zivatar. Szerdától általában sok lesz a napsütés, de elszórt jelleggel megmaradnak a záporok. A tavak vize a hétfői 24-26 fokról várhatóan csak 2-3 fokot csökken a hét második felére, azaz továbbra is alkalmasak lesznek természetes vizeink a fürdésre.

A mérsékelten meleg idő - a keddi tartósabb esőket leszámítva - univerzális a szabadtéri programokra nézve. A napos időszakokban jól esik a strandolás, de nincs túl nagy forróság a sportoláshoz, túrázáshoz sem. Az éjszakák hűvösebbé válnak, a hajnali szellőztetéssel a lakásokban megszűnik a fülledtség, jobban ki tudjuk aludni magunkat.

A légszennyezettség - a zivataros időszakokban történt erős átkeveredés miatt - eddig sem volt magas, és a továbbiakban is viszonylag tiszta marad a levegő. Jelenleg nincs a levegőben erősen allergén pollen, így a szénanáthával küszködőknek is kellemes hetük lesz.