Melegrekord volt Izlandon

Vágólapra másolva!
Izlandon szerdán tetőzött a hőhullám. A fővárosban 25 fok feletti értékkel új rekord született. A csütörtöki visszaesést követően pénteken és szombaton is szokatlanul meleg lesz a sziget egyes részein, vasárnap azonban már hideg levegő érkezik. Grönland déli partvidékén is sokfelé volt a héten 20 fok meleg.
Vágólapra másolva!

A héten egy meleghullám vonult végig az Atlanti-óceán sarkkör-menti vidékén. Grönland déli partvidékén a nappali hőmérséklet keddtől helyenként átlépte a 20 fokot. Izlandon ennél melegebb volt. Szerdán Reykjavikban 25,7oC-t mértek, amely az 1870 óta folyamatosan folyó meteorológiai mérések alapján a legmagasabb érték. A város eddigi, három évvel ezelőtt felállított rekordját kilenc tizeddel haladja meg. A sziget belsejében, az óceántól távolabb, nem magasan fekvő területeken azonban már volt ennél melegebb is.

Csütörtökön már hűvösebb volt Izlandon, pénteken és szombaton viszont ismét nagy területen haladja meg a hőmérséklet a 22 fokot. Vasárnap már hűvösebb levegő érkezik, a nappali hőmérséklet visszaáll az ilyenkor megszokott 15-16 fokos értékhez.