Vágólapra másolva!
A Csendes-óceán keleti medencéjében az elmúlt napokban két trópusi ciklon is kialakult. Boris és Cristina Mexikó partjaitól távol, a nyílt tengerfelszín felett helyezkedik el.
Vágólapra másolva!

A Boris névre keresztelt trópusi ciklon pénteken délelőtt alakult ki Mexikó partjaitól nyugatra, a Csendes-óceán keleti medencéjében. A trópusi vihar az elmúlt napokban lassan, de folyamatosan erősödött, és ma délután várhatóan már a Saffir-Simpson skála szerinti I-es kategóriájú hurrikánként folytatja útját. Ma reggel a viharban mért átlagos szélsebesség már meghaladta a 110 km/órát, a széllökések pedig megközelítik a 140 km/órát. A vihar Mexikó partjaitól folyamatosan távolodik, így Boris komolyabb károkozás nélkül, a hét második felében fokozatosan feloszlik.

A térség másik trópusi vihara Cristina, az idei Kelet-Csendes-óceáni hurrikán szezon harmadik elnevezett vihara. A szombat hajnalban kialakult trópusi vihar a szárazföldtől távol helyezkedik el. Az előrejelzések szerint Cristina keddtől folyamatosan veszít erejéből, és a hét végére mindenféle károkozás nélkül szűnik meg.