Kellemes idő várható az Eb-döntőn

Vágólapra másolva!
Vasárnap este a legfrissebb számítások szerint kellemes időjárás fogadja az Eb-döntő résztvevőit és szurkolóit. Átlagos, mérsékelten meleg hőmérséklet és száraz időjárás lesz a nagy csata napján.
Vágólapra másolva!

A két elődöntő mérkőzésen a meglehetősen kellemetlen időjárással is meg kellett küzdeniük a csapatoknak. A nappali kánikulát követően különösen csütörtökön alakult ki heves zivatar, amely a játékot és természetesen a nézősereg kedvét is jelentősen befolyásolta.

A péntek esti gyenge hidegfrontnak köszönhetően azonban szárazabb levegő érkezik Közép-Európa fölé, a kiépülő anticiklon a felhőoszlató légáramlásoknak kedvez. Vasárnap ugyan Ausztria délnyugati vidékén előfordulhatnak zivatarok, de nagy valószínűséggel azok a fővárost már nem érik el.

Napközben a többórás napsütést csak átmeneti felhősödés zavarja a térségben, és a hőmérséklet 27-28 fok körül tetőzik, amely megfelel a június végi átlagnak. A döntő időpontjában mérsékelt szélre és 24-25 fokra lehet készülni, amely mind a nézőknek, mind pedig a játékosoknak optimális környezetet biztosít.