A foci-EB-t is eléri a kánikula

Vágólapra másolva!
A foci-EB első hetében meglehetősen őszies idő uralkodott, különösen Svájcban. A kedvező időjárási fordulatnak köszönhetően csütörtökig tartó kánikula köszöntött a térségre. A nagy meleg mellett azonban heves zivatarok, felhőszakadás zavarhatja a meccseket.
Vágólapra másolva!

Az EB az átlagosnál több fokkal hűvösebb, őszi jellegű időjárással kezdődött. A hőmérséklet csúcsértéke általában a 20 fokot sem érte el. A héten azonban fordulat állt be a kontinens időjárásában. Tartós délies áramlással Közép-Európát egyre jobban megközelítették, a hétvégén pedig már elérték az afrikai eredetű légtömegek. Ennek hatására a hétvégétől várhatóan csütörtökig kánikulára készülhetünk Svájcban és Ausztriában egyaránt.

A nyári idő azonban korántsem ígérkezik egyhangúnak a hőség napjaiban. Több ezer méter magasságban ugyanis időnként hűvösebb levegő érkezik, amely instabillá teszi a légkört. Ennek hatására a többórás nyári napsütés mellett főként délutánonként törnek ki az Alpok felett heves záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Ezek a viharok akár egy-egy meccset is megzavarhatnak.