Perth legcsapadékosabb áprilisa

Vágólapra másolva!
Alig egy hét van hátra az áprilisból és már csak 3,5 milliméter csapadékra van szükség ahhoz, hogy az idei legyen minden idők legcsapadékosabb áprilisa Perthben.
Vágólapra másolva!

A hónapban eddig már összesen 145,4 milliméter csapadék hullott. Ez körülbelül háromszorosa az átlagos áprilisi csapadékmennyiségnek, amely körülbelül 43 milliméter szokott lenni.

A jelenleg még érvényben lévő áprilisi csapadékrekord 1926-ban született, akkor a városban egy hónap alatt 148,8 milliméter csapadék hullott.

Ausztráliától északnyugatra kedden alakult ki a Rosie névre keresztelt trópusi ciklon. Az útját délkeleti irányba folytató vihar mára már sokat gyengült, de ha eléri a szárazföldet várhatóan még kiadós esőzéseket fog okozni. Az új csapadékrekord megszületéséhez a térségben szerdán kialakult, Durga nevet viselő másik trópusi vihar is hozzájárul, melynek útja nagyon hasonló Rosie-éhoz. Az előrejelzések szerint Rosie vasárnap megközelíti Ausztrália délnyugati részét, és a vihar okozta hétvégi esőzés valószínűleg már elég lesz ahhoz, hogy új áprilisi csapadékrekord szülessen Perthben.