Vágólapra másolva!
A szombati hidegfront mögött több hullámban hűvösebb levegő érkezik hazánkba. Átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletekre keddtől számíthatunk. A vasárnapi egyértelműen száraz időszak után a változékonyság miatt továbbra is nehéz a szabadtéri programok tervezése. A növényzet fejlődése átmenetileg lassul, szerencsére fagy nem várható.
Vágólapra másolva!

A néhány napos meleg időjárást a szombaton nagy csapadékkal, helyenként viharokkal érkező hidegfront szünteti meg. A keleti határszélen ezen a napon dél körül még kora nyári körülményekre készülhetünk, az ország többi részén azonban már érződik a lehűlés.

Vasárnap a front elvonulását követően átmenetileg megnyugszik a légkör, mérséklődik a szél, és az ország legnagyobb részén csapadék sem alakul ki. Az átlagos, 15 fok körüli nappali hőmérséklet mellett bátran szervezhetünk akár egész napos szabadtéri programokat is. Kirándulásra, túrázásra, sportolásra vagy egy nagyobb sétához is kedvezőek a feltételek. Ajánlott a réteges öltözködés!

A jövő hét első felében - bár tartós csapadék nem várható - már nehezebb megtervezni a külső programokat. A napos és felhősebb időszakok mellett ugyanis elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Hétfőn a hőmérséklet még átlag körül alakul, keddtől azonban néhány fokkal visszaesik, ismét vastagabb tavaszi kabátra lesz szükségünk.

A növényzet fejlődése a meleg időszak alatt begyorsult, most viszont ismét visszavesz a tempóból. A kapás növények magjainak elvetésének optimális időszaka lassan véget ér, a lemosó permetezést a hajtások megjelenése miatt szintén be kell fejezni. A hőmérséklet több fokkal visszaesik, de szerencsére a változékonyság következtében várhatóan elmaradnak a hajnali fagyok, a virágzó gyümölcsfák így nem lesznek veszélyben.