Hó borítja Jeruzsálemet idén már másodszor

Vágólapra másolva!
Az Égei-tenger felett keletkezett sekély ciklon, amely a hétvégén Görögországban és Törökországban okozott igazi téli időt, hétfőn elérte a Közel-Keletet. A ciklon hatására több országban is idén már másodszor havazott.
Vágólapra másolva!

A havazással, jégesővel és erős széllel kísért vihar hétfő délben érte el Libanont. Az ország déli részén jégeső zuhogott, Sidon városában pedig az erős szél és a nagy hullámok miatt lezárták a kikötőt, miközben az utcákat a heves esőzés következtében elárasztotta a víz.

Hétfőn éjszaka a vihar tovább vonult kelet felé elérve Izraelt, és Jeruzsálemben ma reggelre ismét hó borította az utcákat. Idén ez már a második eset, hogy havazott a városban. Habár Izrael egyes részein gyakran találkozhatunk hóval, a főváros térségében ez ritkaságszámba megy. Ma reggelre Jeruzsálemben 5 centiméter hó hullott, ami miatt rövid időre megállt az élet, de a legtöbb utat gyorsan megtisztították.

2008-ban ez már a második nagy vihar, amely elérte a Közel-Keletet. Január végén is egy ciklon és a hozzá kapcsolódó hidegfront okozott havazást Libanonban, Izraelben és Szíria egyes részein. A jelenlegi vihar várhatóan rövid életű lesz, és útja során már csak kisebb esőzéseket fog okozni.