Heves havazás Anglia északi részén

Vágólapra másolva!
A Brit-szigetek időjárását már napok óta ciklonok teszik hűvössé és változékonnyá, az ország északi területein igazi tél alakult ki. A hideg időben sokfelé havazik, ezért az érintett északi területeken több iskolában is szünetel a tanítás. Szerda éjszaka pedig újabb havazás várható.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Európa és a Brit-szigetek időjárását is egy többközéppontú ciklonrendszer alakítja, melynek hatására az elmúlt napokban Skócia és Anglia északi részén is sokfelé fordult elő heves havazás.

Főként Anglia északnyugati területein okozott fennakadásokat a lehullott nagy mennyiségű hó. A térségben közel 200 iskolában szünetel a tanítás. A havas, jeges utakon sokfelé veszélyessé vált a közlekedés. Az utakat folyamatosan sózzák, és takarítják, de így is csak nagyon lassan lehet közlekedni.

Szerdán éjszaka nyugat felől egy újabb markáns ciklon közelíti meg a szigetországot, és az angol meteorológiai szolgálat szerint újabb 10- 15 centiméteres friss hó várható az ország északnyugati területein. Az újabb havazás és az éjszakai órákra előrejelzett erős, sokfelé viharos szél hóátfúvásokat okozhat, amelyek várhatóan majd tovább nehezítik a térgében a közlekedést.