Vágólapra másolva!
A Norbert hurrikán szombaton délután elérte Mexikó partjait. A heves esőzés és erős szél kíséretében érkező ciklon az ország északnyugati államában, Sonorában három halálos áldozatot is követelt.
Vágólapra másolva!

A Norbert a Saffir-Simpson skála szerinti II-es erősségű hurrikánként érte el szombaton Mexikó partjait. A trópusi ciklonban a 160 km/órás átlagos szélsebesség mellett 200 km/óra feletti széllökéseket mértek. Az erős szél a part menti településeken háztetőket tépett le és fákat csavart ki tövestül. Több mint 20 ezer lakóház maradt áram nélkül, miután a vihar végigsöpört Mexikó északnyugati részén. Az erős szél mellett kiadós csapadék is zúdult az országra, helyenként 250 millimétert is meghaladó csapadékot mértek.

Miután a hurrikán elérte a szárazföldet, gyorsan veszített erejéből, vasárnap délelőtt a 65 km/órás átlagos szélsebesség mellett már csak 85 km/órás széllökéseket mértek benne, a nap végére pedig teljesen leépült.

A Norbert hurrikán mindenképpen emlékezetes marad a mexikóiak számára. Bár Mexikóban nem számítanak ritkaságnak a hurrikánok, minden évben akad olyan trópusi ciklon, amely a közép-amerikai országot is megtépázza. Októberben viszont már viszonylag ritkán fordulnak elő hurrikánok Mexikó közelében. A Norbert előtt az utolsó trópusi ciklon, amely októberben érte el az országot, a Pauline hurrikán volt.