Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Londonban havazott az éjjel

Vágólapra másolva!
Immár két hete egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel kell megküzdeniük a Brit-szigetek lakóinak. A sok eső mellett, gyakoriak a szélviharok, kedden éjszaka pedig az angol fővárosban, Londonban is lehullott az idei első hó.
Vágólapra másolva!

A hétvégén a Brit-szigetek időjárását az a markáns hidegfront alakította, amely most a kontinens középső területein okoz lehűlést, sokfelé kiadós esőzést, a magasabb hegyekben pedig havazást.

A hidegfront mögött fagyos, sarkvidéki eredetű levegő áramlik a szigetországba, melynek hatására a hajnali fagyok mellett sokfelé havazik is. Kedden délelőtt Skóciában a hózáporok hatására nagy területen vált fehérré a táj. Az éjszakai órákban már a brit fővárosban is hószállingózás kezdődött és rövid időre vékony hólepel borította az utakat.

Londonban egyébként még télen is viszonylag ritkán havazik, az októberi hó tényleg különlegesnek mondható.

Ma a brit meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint Írország, Skócia és Anglia északi részén is további havazásra lehet számítani, az alacsonyabban fekvő területeken 2-5 centiméter, míg a hegyekben akár 10 centiméter hó is lehullhat.

A Brit-szigetek időjárását a következő napokban is ciklonok teszik változékonnyá, így a hideg, télies időjárás a hét végéig még biztosan folytatódik.

Arról, hogy a következő napokban hazánkban hogyan alakul az időjárás, részletesebben itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről