Fagymentes mindenszentek

Vágólapra másolva!
Hétvégén bizonyára sokan indulnak útnak, és töltenek hosszabb időt is a szabadban, tekintettel arra, hogy mindenszentek és halottak napja lesz. Az időjárás egész hétvégén kedvez a szabadtéri programoknak, az elmúlt napokhoz hasonlóan a hétvégén is enyhe reggelekre és az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb nappalokra számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Az előttünk álló hétvégén bizonyára az emberek nagy többsége tölti az idejét utazással és időzik majd hosszabb-rövidebb ideig a temetőkben. De a diákok számára is most ér véget az őszi szünet, így sokan terveznek családi programokat, kirándulást vagy túrázást az előttünk álló napokra.

Jó hír, hogy szombaton és vasárnap is kellemes, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb időre van kilátás, fagyra egyik nap sem kell számítani. Az egész napos szabadtéri programoknak igazán csak a vasárnap kedvez majd, szombaton az országban elszórtan alakul ki eső, zápor.

Szombaton az enyhe reggelen már többfelé felhősödés kezdődik, és a délelőtti órákban a nyugati és északi országrészben kell ismétlődő esőre, záporra számítani. A délutáni órákban eleinte még elszórtan kialakulhat eső, zápor, később délnyugat felől csökken a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújik. A közlekedést főként északon és nyugaton lassítja csapadék, arrafelé tartósan nedvesek maradnak az utak. Az élénk délkeleti szélben 14, 22 fokig melegszik a levegő. Az alacsonyabb hőmérsékleteket a tartósan felhős, esős területeken mérhetjük. Az ilyenkor szokásos, 11, 12 fokos hőmérsékleti értékeknél délen, délkeleten 10 fokkal mérhetünk magasabb értékeket.

Vasárnap már országszerte bátran tervezhetünk szabadtéri programokat. Az északi és nyugati országrészben a reggeli órákra kialakult ködfoltok, vagy a belőlük képződött ködfelhők helyenként tartósabban is megmaradhatnak, máshol több-kevesebb napsütésre lehet számítani. A hét utolsó napjára már mérséklődik a szél is, a hőmérséklet csúcsértéke ismét 20 fok közelében alakul.