Vágólapra másolva!
Az Indiai-óceán térségében kedden délután alakult ki az a trópusi vihar, amely a következő napokban várhatóan kiadós esőzéseket fog okozni India keleti, délkeleti tartományaiban.
Vágólapra másolva!

Az Indiai-óceán térségében kialakult trópusi vihar, várhatóan még ma eléri India délkeleti területeit. A viharban jelenleg az átlagos szélsebesség megközelíti a 65 km/órát, a széllökések pedig meghaladják a 83 km/órát.

A vihar várhatóan nem erősödik tovább, sőt a szárazföld elérése után erejéből gyorsan veszít majd, és trópusi depresszióvá szelídülve folytatja útját az ország belseje felé.

A 02B jelzésű vihar az előrejelzések szerint India, Orissa tartományánál éri el a szárazföldet és sokfelé óriási esőzéseket fog okozni. A tartomány egyes elszigetelt területein, a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége, akár a 250 millimétert is meghaladhatja.

A vihar érkezését jelzi, hogy Orissában és a szomszédos tartományokban az elmúlt 24 óra alatt többfelé hullott 70 millimétert meghaladó csapadék, Calcuttában eddig 67 milliméter esőt mértek, Orissa tartomány fővárosában, Bhubaneswarban pedig 54 milliméter eső hullott.

A viharos szél felkorbácsolja a tengert is, így a halászoknak azt tanácsolták, hogy a vihar elvonultáig ne hagyják el a kikötőket.