Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lesz még vénasszonyok nyara - jövő héten javul az idő

Vágólapra másolva!
A több mint egy hetesre nyúló, szinte késő őszies időnek csak lassan lesz vége, de hétfőtől már fokozatos javulásra van kilátás. A jövő hét második felében már az átlag körüli hőmérsékletekre készülhetünk, akár a vénasszonyok nyara is megérkezhet. A kellemes hatások mellett sajnos a pollenkoncentráció újabb erős növekedése várható.
Vágólapra másolva!

Különlegesen hosszú ideig a Kárpát-medence fölé helyeződött egy magassági hidegcsepp, amely az egész hét időjárását meghatározta. A 10-12 fokos nappali maximumok október végére, november elejére jellemzők. Ez persze nem jelenti azt, hogy már nem is lesz jó idő az ősszel. Jövő hét elején a nappali hőmérsékletek lassú emelkedésére készülhetünk, a hajnalok viszont hidegek lesznek. A hét második felén helyenként már a 20 fok is lehet, amely megfelel a szeptember végi átlagnak. Egyre több lesz a napos időszak.

A sok szobafogság után visszatér a kirándulóidő. A talaj azonban csak lassan szárad, sokfelé egész héten megmarad a sár, így bakancsban érdemes majd útnak indulni. Az őszi kerti munkák beindítását szintén a sár eltűnése gyorsítja be. Sétához, szabadtéri sportokhoz is újra kedvezővé válnak a feltételek a jövő hét második felében.

A kevésbé felhős, melegebb időnek néhány hátrányos következménye is lehet. A derült hétköznapi reggeleken csúcsidőben magas szintet érhet el a belvárosok légszennyezettsége. A parlagfű és az üröm várhatóan újra erős virágzásnak indul, a pollenkoncentráció gyorsan növekszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről