Vágólapra másolva!
Alig egy nappal azután, hogy a Gustav hurrikán elérte az Egyesült Államok partjait, a Nemzeti Hurrikán Központ munkatársai már két másik viharra figyelnek, amelyek várhatóan a hétvégén hurrikánná erősödve Amerika délkeleti államait érintik.
Vágólapra másolva!

Az Atlanti-óceán felett még a múlt hét végén alakult ki a Hanna névre keresztelt trópusi ciklon. Az útját nyugat, északnyugat irányba folytató, mára már hurrikánná erősödő vihar a Bahama-szigetek után pénteken eléri az Egyesült Államok területét is. Az előrejelzések szerint Hanna, Georgia és Dél-Karolina államnál éri el a szárazföldet, amikor is a heves esőzések mellett a viharban 120 km/órás átlagos szélsebességet és közel 150 km/órás széllökéseket lehet majd mérni.

A térség másik trópusi vihara Ike, az Atlanti-óceán felett, a szárazföldtől egyelőre még távol helyezkedik el. Az előrejelzések szerint péntekre már hurrikánná erősödő vihar a hétvégén eléri a Bahama-szigetek térségét. A szigetet így egy héten belül két hurrikán is érinti. Ike útvonala egyébként nagyon hasonlít majd Hannáéhoz így a hét utolsó napján vagy a jövő hét elején az Egyesült Államok délkeleti államait is eléri.