Kettős hurrikánveszély az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Miközben a Karib-térségben már eddig is nagy pusztítást okozó Gustav hurrikán a Mexikói-öböl amerikai partjai felé fokozatosan erősödve közeleg, a Hanna trópusi vihar is lassan hurrikánná erősödik, és egyenesen Floridába tart. Elrendelte New Orleans kiürítését a közelgő Gustav hurrikán miatt a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

A Gustav hurrikán az elmúlt napokban nagy pusztítást okozott a Karib-térségben. Szombaton Kuba nyugati felén tombolt a trópusi vihar, majd a Mexikói-öböl felé tovább haladva, a számítások szerint megerősödve éri el hétfőn-kedden Luisiana és Texas állam partvidékét. Jelenleg a Saffir-Simpson skálán már 4-es erősségű, a legnagyobb szélerősség eléri a 222 km/órát. A térségben hatalmas előkészületeket tettek, szombaton döntöttek arról, hogy vasárnap a reggeli óráktól kiürítik New Orleanst.

Közben egy újabb trópusi vihar alakult ki az Atlanti-óceán Karib-térséghez közel eső vidékén. A Hanna nyugat felé tart, a Bahamákat megközelítve már hurrikánná erősödhet. Hannában jelenleg is igen erős a csapadéktevékenység, a viharobjektum várhatóan a jövő hét második felében éri el Floridát.