Vágólapra másolva!
A Dél-Afrikában a hét elején kezdődött óriási esőzések miatt az ország déli részén számos folyó megáradt, hidakat mosva el és ezreket kényszerítve otthonuk elhagyására.
Vágólapra másolva!

A Dél-Afrika partjainál már napok óta veszteglő ciklon és a hozzá kapcsolódó hidegfront okoz kiadós esőzéseket az ország déli részén. Vannak olyan helyek, ahol az elmúlt három nap alatt 150 milliméter csapadék is lehullott.

A legsúlyosabban érintett régió Fokváros térsége, ahol egyetlen nap alatt közel 60 milliméter csapadék esett. Az óriási esőzések miatt a városban több ezer épületet elárasztott a víz és a sárcsuszamlások a térség számos útját járhatatlanná tették.

A felhőszakadások következtében a környék folyói kiléptek medrükből, utakat, házakat és ültetvényeket mosva el. A Dél-Afrikai Köztársaság nyugati részén, a megáradt Olifants-folyó számos szőlő- és citrusültetvényt mosott el.

A Dél-Afrika felett fokozatosan kiépülő anticiklonnak köszönhetően, a hétvégére már szárazabb időt várnak a térségben, ahol végre fellélegezhetnek a mostani csapadékos időjárás után.