Heves vihar söpört át Franciaországon

Vágólapra másolva!
A kedden este és szerda délelőtt Franciaországon átvonuló vihar során, az intenzív csapadéktevékenységnek köszönhetően lehullott óriási mennyiségű csapadék több városban is fennakadásokat okozott. Avignon közelében hat gyerekbe bele csapott a villám.
Vágólapra másolva!

A Skandináv-félsziget felett elhelyezkedő ciklonhoz kapcsolódó hidegfront, amely Szentpétervártól egészen Párizsig elnyúlt, többfelé okozott heves esőzést, záport, helyenként zivatart. Franciaország déli részén a heves felhőszakadás alkalmával lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására a térségben több mint egy méterrel megemelkedett a folyók vízszintje.

Az ország keleti és déli részén a tűzoltókat több százszor riasztották a nap folyamán, az óriási esőzés több városban is házakat, garázsokat öntött el. Toulouse régió két falujában, Hougában és Lombezben a sárcsuszamlás okozott fennakadásokat.

Franciaország keleti részén található Dijon városában 350-szer kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, amikor a felhőszakadás miatt házakat és boltokat öntött el a víz. Dijon külvárosában 15 embert kellett kimenekíteni egy házból, amelybe villám csapott.

A viharnak súlyos sérültjei is voltak, hat gyerekbe villám csapott Avignon közelében. A gyerekek éppen a városhoz közeli focipályán játszottak, amikor a vihar kedd este kitört. A villám akkor csapott a gyerekekbe, amikor azok már az öltöző felé szaladtak. Egyiküket újra kellett éleszteni és súlyos sérülésekkel korházban ápolják, ketten pedig eszméletüket vesztették, de szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszták a dolgot.