Tömegbalesetet okozott a hóvihar Csehországban

Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt a Csehországban kezdődött intenzív havazás során több mint 100 autó ütközött össze a Prágát és Brnót összekötő autópályán. A balesetek miatt az ország legforgalmasabb autópályáján több mint 20 ezer ember vesztegelt órákon át.
Vágólapra másolva!

Középpontjával Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő nagy kiterjedésű markáns ciklon okoz kiadós esőzéseket, záporokat, helyenként havazást, hózáport a kontinens északnyugati és középső tájain.

Csütörtökön a reggeli órákban óriási esőzés zajlott Csehországban, melynek során a lehullott csapadék pincéket és aluljárókat árasztott el az országban.

Délelőtt a főváros térségében kezdődött intenzív havazás során a Prágát Brnóval összekötő autópályán 116 autó ütközött egymással. A balesetekben a cseh televízió tudósítása szerint körülbelül 30-an sérültek meg, közülük 6-an súlyosan.

A tömegkarambol miatt kialakult dugóban közel 20 ezren vesztegeltek órákon át a két város közötti útszakaszon.

A télies időjárás ma is folytatódik az országban, Brno térségében jelenleg is havazik. A 40 km/órát meghaladó délies szélben a legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként a 0 fokot is alig haladja meg.